- 250gram isi ikan salmon
- 4 batang lidi sate
- cendawan butang (di goreng)
- lobak merah & kacang pis (untuk hiasan)
Bahan-bahan Diperap:
- 30ml kicap
- 30ml madu
- 1/4 sudu kecil halia - cincang
- 1 ulas bawang putih - cincang
- 1/4 biji lemon
- Sedikit garam dan lada hitam
Cara membuat:
- Potong ikan salmon dalam bentuk kiub dan perap bersama bahan-bahan perap selama 30minit
- Bakar dalam ketuhar selama empat minit (dua minit pada setiap belah)
- Keluarkan dan cucuk isi ikan yang sudah masak dibakar dengan lidi sate mengikut jumlah bilangan yang anda suka
- Untuk sos : Masak lebihan sos perap dang tuang di atas ikan yang telah dibakar tadi.
- Sedia dihidangkan.
Info :
Ikan salmon merupakan sumber terbaik Omega 3 yang dapat membantu menurunkan tahap kolestrol dalam tubuh.
No comments:
Post a Comment