Sunday, May 18, 2014

Masak Asam Ikan Tenggiri

Lama dah x kongsi resepi..rini nak kongsi resepi campak2 jepp bg y pemalas n nak cepat cam b...

Bahan-bahan :
●2labu bawang besar *
●2labu bawang merah *
●3ulas bawang putih *
●2inci halia
●cili merah / cili hijau @ cili padi
●asam jawa (jus)
●perasa *gula & garam
●kunyit
●ikan tenggiri

*mayang halus

Cara-cara :
■Ikan perap ngan kunyit & garam seketika.
■Panaskan minyak & Goreng (ikut citarasa nak garing atau tidak) angkat. Ketepikan
■Semua bahan2 dmasukkan ke dalam kuali kecuali ikan & air asam jawa
■Tumis sehingga naik bau & bawang layu.
■Masuk air asam jawa & perasakan. Kemudian masuk ikan. Gaul sebati
■Angkat & hidangkan

Part paling best ♧ makan ngan nasi panas2...

Zasss

Selamat mencuba ♡♡♡

Ebby

No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...