Bahan-bahan:
- 10gm serbuk agar-agar.
- 250gm gula halus.
- 1 liter air.
- 4 keping roti (buang bahagian tepi)
Cara membuat:
- Didih air bersama gula. Masukkan serbuk agar-agar sedikit demi sedikit.
- Biarkan semua bahan larut dan padam api.
- Susun roti dalam loyang empat segi dan tuang agar-agar setinggi 1 inci. Biarkan sejuk.
- Bentuk agar-agar menggunakan acuan terap mengikut cita rasa anda. Sedia dihidangkan.
Info:
Agar-agar mudah dibentuk menggunakan acuan. Anda boleh memilih sama ada menggunakan acuan tertutup atau terbuka. Kedua-duanya menghasilkan bentuk yang menarik.
kalau nk perisa coklat blh letak serbuk coklat @ milo...kalau nk perisa susu,letak susu cair... |
No comments:
Post a Comment