Thursday, June 30, 2011

Kebab ayam (selera sayangku)

Info : Dalam 100gram isi ayam mengandungi 19gm protein, 66 gm air, 15gm lemak,
70mg natrium & 0.9mg ferum.

Bahan-bahan : 
  • 200gm isi ayam (potong kiub)
  • 1 sudu makan madu
  • 1 sudu makan kicap
  • 1 biji zuchini (potong dadu)
  • 1 biji lada banggala merah (potong dadu)
  • lidi sate
Cara membuat : 
  1. Gaul isi ayam bersama madu & kicap & perap selama sejam.
  2. Kemudian, cucuk isi ayam pada lidi berselang seli dengan zhuchini & lada banggala.
  3. Bakar dalam ketuhar @ panggang di atas dapur pemanggang sehingga masak.
  4. Sedia dihidangkan bersama pasta @ dimakan begitu sahaja.

No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...