Gambar Hiasan |
Bahan-bahan:
200gm kubis (potong halus)
50gm lobak merah (potong halus)
1/2biji bawang besar (cincang)
4 sudu mayones
1sudu makan gula
Garam secukup rasa
Cili banggala & Brokoli sebagai hiasan
Cara membuat:
- Gaul kubis, lobak merah & bawang sehingga rata.
- Masukkan mayones, gula & garam sebagai perasa. Kacau rata. Simpan di dalam peti ais.
- Sedap dimakan sejuk & boleh juga dihidangkan bersama roti gandum kosong.
Info: Anda tidak boleh memotong sayur & daging diatas papan pemotong yang sama. Pakar pemakanan menegaskan bahawa daging seperti ikan,ayam & daging lembu mempunyai bakterianya tersendiri. Papan pemotong yang digunakan memotong daging mesti dicuci bersih sebelum digunakan untuk kerja-kerja memotong bahan-bahan lain.
No comments:
Post a Comment