Tanin pada koko membantu mencegah karies gigi & mengurangkan pertumbuhan plak |
BAHAN-BAHAN :
- 250gm mentega
- 1 1.2 cawan tepung naik sendiri
- 1 cawan tepung jagung
- 1 cawan gula perang
- 1 biji telur (kuningnya sahaja)
- 1 sudu teh esen vanila
- 1 1/2 sudu besar serbuk koko
- 1/2 sudu besar milo
- 1 cawan walnut (cincang kecil)
- Cip coklat secukupnya
CARA MEMBUAT :
- Pukul mentega sehingga kembang. Masukkan kuning telur & pukul lagi.
- Masukkan tepung naik sendiri, tepung jagung, milo, esen vanila, walnut & cip coklat sedikit demi sedikit & gaul sebati.
- Sudukan adunan mengikut saiz yang digemari di atas dulang pembakar yang sudah disapukan sedikit mentega.
- Bakar biskut dengan api sederhana selama 15 minit @ sehingga biskut masak. Sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment