Monday, September 19, 2011

Biskut Emping Jagung Coklat (Selera Sayangku)

INFO :
FINOL MERUPAKAN ANTI OKSIDA DALAM COKLAT YANG MAMPU MENGURANGKAN KEPADATAN KOLESTEROL LDL

BAHAN-BAHAN :
  • 55g mentega
  • 4 sudu makan madu @ golden syrup
  • 100g coklat masakan
  • 70g emping jagung
  • Coklat urai & manik gula warna warni sebagai hiasan
CARA MEMBUAT :
  1. Masukkan mentega, coklat masakan & madu ke dalam periuk & cairkan menggunakan teknik double boil.
  2. Setelah semua cair, angkat & masukkan emping jagung. Kacau rata.
  3. Sudukan emping jagung ke dalam mangkuk kertas & hias dengan manik gula serta coklat urai.
  4. Sejukkan di dalam peti ais selama 1 jam
  5. Sedia dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...