Sunday, September 11, 2011

Biskut Emping Jagung (Selera Sayangku)



BAHAN-BAHAN:

  • 250gmmentega
  • 1/2 cawan gula
  • 2 1/2 cawan tepung naik sendiri
  • 150gm emping jagung (ramas halus)

Cara membuatnya:
  1. Pukul mentega & gula sehingga kembang. Masukkan tepung naik sendiri & emping jagung. Gaul sehingga sebati & menjadi doh.
  2. Bentuk doh mengikut cita rasa,
  3. Tabur sedikit empin jadung yang diramas kasar pada biskut.
  4. Bakar pada suhu 180'C selama lebih kurang 20 minit @ sehingga biskut masak

INFO:
Bijirin tinggi kandungan mineral, karbohidrat, serat & rendah kandungan lemak. Sekiranya dicampurkan dengan susu, anak akan mendapat tambahan kalsium.

No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...