BAHAN-BAHAN :
- 50gm mentega
- 70gm tepung gandum
- 50gm gula perang
- 50gm serbuk koko
- 1/4 sudu teh serbuk penaik
- Sedikit garam
- Mangkuk kertas
- Manik gula sebagai hiasan
CARA MEMBUATNYA :
- Potong mentega menjadi kiub-kiub kecil & masukkan ke dalam peti ais.
- Ayak tepung, serbuk penaik, serbuk koko & garam bersama. Masukkan gula perang ke dalam campuran tepung ini & gaul rata.
- Keluarkan mentega & ramas dengan bahan-bahan kering tadi sehingga berketul-ketul.
- Kepal adunan kecil-kecil & masukkan ke dalam mangkuk kertas. Tabur manik gula di atasnya.
- Panaskan ketuhar pada suhu 180'C & bakar biskut selama 25-30minit. Sedia dihidangkan.
INFO:
Jangan lupa memeriksa tanda-tanda kehadiran kulapuk @ kulat pada makanan yang dibiar seperti biskut @ roti.
No comments:
Post a Comment