BAHAN-BAHAN :
- 3 1/4 Cawan tepung gandum
- 80gm coklat masakan
- 2 biji telur
- 1/2 cawan mentega
- 1/2 cawan gula
- 1 sudu minyak masak
- 1 sudu kecil esen vanila
- 200gm kacang walnut (panggang seketika)
CARA MEMBUAT :
- Pukul mentega, telur& gula sehingga kembang. Masukkan esen vanila & pukul sehingga sebati.
- Sementara itu, cairkan coklat masakan mengikut kaedah double boil.
- Masukkan tepung,kacang walnut & coklat masakan cair ke dalam adunan yang dipukul sebati tadi. Lakukan secara berselang- seli & kacau sehingga sebati.
- Masukkan adunak ke dalam bekas pembakar & bakar selama 30 minit pada suhu 200'C
- Tuang coklat masakan cair & tabur coklat urai di atasnya jika suka ketika menghidang.
No comments:
Post a Comment