Monday, September 19, 2011

Biskut Susu (Selera Sayangku)

INFO : Pastikan minuman berpasteur terutama susu di simpan di dalam peti ais untuk mengelakkan pembiakan bacteria



BAHAN-BAHAN :
  • 250g tepung jagung
  • 3/4 tin susu pekat manis (tin saiz kecil)
  • 1 sudu teh serbuk penaik
  • Mentega secukupnya untuk menguli tepung
  • 2 pewarna makanan
CARA MEMBUAT :
  1. Gaul tepung & susu pekat sehingga sebati.
  2. Tambahkan mentega sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh menjadi doh
  3. Bahagikan doh kepada 2 bahagian. Warnakan setiap bahagian dengan warna yang berbeza.
  4. Gandingkan setiap bahagian & bulat-bulatkan. Masukkan ke dalam mangkuk kertas.
  5. Bakar biskut pada suhu 180'C selama 15-20 minit atau sehingga masak
  6. Sedia dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...