BAHAN-BAHAN A :
- 120gm mentega lembut
- 180gm gula kastor
- 50gm coklat masakan (cairkan dan biarkan sejuk)
- 45gm gliserin
- 200gm telur
- 120gm krim putar non dairy
- 80gm susu segar
- 35gm walnut cincang halus
- 45gm cip coklat
BAHAN-BAHAN B : (semua bahan di ayak bersama)
- 210gm tepung gandum
- 80gm tepung roti
- 2 1/2 sudu kecil serbuk penaik
- 25gm serbuk koko
CARA MEMBUAT :
- Pukul gula, mentega & coklat cair sehingga lembut dengan kelajuan perlahan. Masukkan bahan B sedikit demi sedikit & kacau sehingga sebati.
- Masukkan gliserin, krim putar non dairy & susu segar. Pukul selama 5 minit.
- Masukkan walnut & cip coklat. Gaul sehingga rata & sebati.
- Tuang adunan sehingga separuh di dalam mangkuk kertas dan bakar pada suhu 180'C selama 20-25minit
No comments:
Post a Comment