pandangan dari atas |
Bahan-bahan:
- 250ml susu cair
- 1 cawan jagung krim
- 1 cawan gula
- 1 cawan tepung kastard
- 1 cawan tepung jagung
- 5 cawan air
- 1 tin koktel buah
- 1 serbuk jeli segera (perisa strawberi)
- Campur susu cair, jagung krim, gula, tepung kastard, tepung jagung dan air ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih dan pekat.
- Apabila adunan menjadi pekat dan berkilat, padam api dan tuang adunan ke dalam mangkuk hidangan.
- Sementara itu, masak jeli segera mengikut cara yang tertulis pada kotaknya. Setelah masak, tuan jeli ke dalam adunan puding tadi.
- Hias dengan koktel buah diatasnya dan sejukkan.
letak dalam bekas kecil2 senang anak2 nak makan...mrnarik perhatian dia... |
Info:
Bagi mengekalkan kandungan nutrien di dalam sayur-sayuran, elakkan merendam selepas dipotong.
No comments:
Post a Comment