INFO : KANAK-KANAK YANG TIDAK MENGAMBIL DARAPAN PAGI SUKAR MEMBERI FOKUS @ MENUMPUKAN PERHATIAN KEPADA PELAJARAN YANG DIAJAR OLEH GURU DI DALAM KELAS |
BAHAN-BAHAN :
- 125g coklat masakan
- 4 biji telur (asingkan putih & kuningnya)
- 50gm parutan coklat masakan putih sebagai hiasan
CARA MEMBUAT :
- Cairkan coklat masakan menggunakan teknik double boil
- Biarkan sedikit sejuk & masukkan kuning telur yang telah dipukul. Gaul rata & ketepikan.
- Pukul putih telur sehingga kembang seperti kapas (meringue) & masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan coklat cair tadi.
- Gaul rata & tuang ke dalam mangkuk @ bekas hidangan yang sesuai. Sejukkan di dalam peti ais selama 2 jam.
- Semasa menghidangkan, hias dengan parutan coklat putih.
No comments:
Post a Comment