Gambar google |
Bahan-bahan :
- 125ml kicap manis
- 2 ekor ikan kembong
- 70gm cili kering (kisar)
- 30gm bawang merah(kisar)
- 1/2 sudu teh garam(kisar)
- 1/2 sudu teh gula(kisar)
- Minyak secukupnya
Cara membuat :
- Campurkan kesemua bahan kisar bersama sedikit kicap & gaul rata.
- Masuk bahan tadi ke dalam ikan.
- Panaskan minyak & goreng ikan hingga masak.
- Letak dalam pinggan & tuang kicap manis di atasnya.
- Enak rasanya jika dihidang panas bersama nasi putih.
"Kandungan paling berkhasiat dalam kicap ialah kacang soya yang mempunyai banyak sumber protein. Protein di perlukan oleh tubuh badan untuk tenaga & perkembangan otak. Malahan protein sangat penting untuk perkembangan sel-sel baru bayi."
No comments:
Post a Comment